Loading

26 Aralık 2011 Pazartesi

Medieval 2 Total War Hileleri-1,000,000 Florin alma

Oyun sırasında harita ekranına .deadringer. veya çdeadringerç yazıp 1.000.000 florin alabilirsiniz.
1,000,000 Florin alma

Medieval 2 Total War Hileleri-Harita Açma

17 Aralık 2011 Cumartesi

Bizans askeri birlikleri(Piyadeler ve Menzil birimleri)

PİYADELER
Peasants:
Orta çağ toplumunun en alt seviyesinde yaşamak kolay ya da sağlıklı değildir. Savaş zamanları, köylüler çiftliklerinden alınarak milis görevi üstlenirlerdi, şanslı olanlarına basit silahlar da verilirdi. Şaşılmayacağı üzere disiplinden yoksun birliklerdir ve kaçma konusunda dövüşmekten çok daha iyilerdir.
Town Millitia:
Yaygın olarak Avrupa´da köylüler ya da yerleşimciler yolları, yerleşimleri korumak ve gerektiğinde orduyu desteklemek için milis olarak görev alırlardı. Biraz eğitim alıp mızrakla silahlandırılmış çok az ya da hiç zırh kullanmayan destek birimleridir. Daha ağır ya da daha iyi birimleri desteklemek için kullanılırlar.
Byzantine Spearmen:
Mızraklı milislerin biraz daha iyi eğitilmiş versiyonlarıdır. Defansive Ring (Barbarian Invasiondaki gibi sanırım) formasyonuna geçebilirler. Milis versiyonlarına göre daha uzun süre hizmet eden askerlerdir.Yerleşimleri korumak ve orduyu desteklemekle görevlidirler. Mızrak kullanan ve çoğunlukla az zırh kuşanan ya da hiç zırh kuşanmayan birimlerdir.
Spear Millita:
Bu askerler Bizans İmparatorluğunun köy ya da küçük yerleşimlerinden çıkma köylülerdir. Yolları ve yerleşimleri korumak ve orduları desteklemekle görevlidirler. Biraz eğitim almış olup, mızrakla silahlandırılmış ve az ya da hiç zırh kuşanmayan birimlerdir.
Ağır Piyade:
Byzantine Infantry:
"Pronoiai" denilen küçük miktarda toprak haklarının hizmet edenlere verilmesi yoluyla silah altına alınırlar (Romadaki lejyonerlere emekliliklerinde araziler verilmesi gibi). Bizans İmparatorluğunun savaşlarında sadakatten çok "kâr" için savaşırlar. Bu askerler kılıç ve geniş kalkanlar kullanırlar, ayrıca Mail (tam türkçesini bilmiyorum bir tür zincir zırh) zırhlar kuşanırlar.

Varangian Guard:
Bizans birimlerinin en meşhurlarıdırlar. İskandinavya´dan gelen bu askerler genellikle elit muhafızlar olarak kullanılırlar. Ancak iki elle kullanılabilecek büyüklükteki baltalarıyla imparatorun düşmanlarını parça parça ederler.

Dismounted Byzantine Lancers:
İyi eğitimli ve iyi disiplinlidirler. Lance ve kılıç taşırlar, ayrıca iyi zırhlanmış birimlerdir. Bizans İmparatorluğunda pek çok farklı yerde eğitilirler, oldukça yaygın bir birimdir. Eğitimleri ve disiplinleri onları savaş alanında çok kullanışlı birimler haline getirir. Yaya ya da atlı olarak savaşabilirler.

Dismounted Latinkon:
Latikon Latince de "Batı Avrupalı Askerler" için kullanılan bir terimdir. Çoğunluğu Bizans Ordusundaki paralı askerlerdir. Sayıları az gibi görünse de yeterli sayıda asker mevcuttur. Ağır zırhlar kuşanan deneyimli ve iyi eğitimli olan bu savaşçılar, Lance ve kılıçlar kullanırlar. At üstünde ya da yaya olarak savaşabilirler.

MENZİL BİRİMLERİ

Peasant Archers:
Avrupa´da köylülerin çoğu ordulara silah zoruyla alınırsa da bazıları da bunu para kazanma ve yolculuk fırsatı olarak görenler de mevcuttu. Peasant Archerlar günlük hayatlarında avlanırken ok kullanmaya alışmış, yayı nasıl kullanacağını bilen köylülerdir.Bu askerler kısa yaylar ve bıçaklarla donatılmıştır. Şanslı olanları az da olsa zırh kuşanabilir.

Archer Millitia:
Bu tür milisler resmi asker olarak kariyer yapmasalar da köyleri, yolları, kaleleri savunan sivil muhafızlardır. Bunlara "Tzakones" denir. Kısa yaylar ve kılıçlarla donatılan bu askerler Padded (bir tür deri zırh) zırhlarla kendilerini korumaya çalışırlar.

Trebizond Archers:
Karadeniz sahilinden Bizans Ordusuna katılan köylülerdir. Ama hem iyi eğitimlidirler hem de Composite (birleşik) yay kullanma konusunda hünerlidirler. Bizans´ın tüm düşmanlarına menzilli savaşta meydan okurlar. Çoğunlukla hafif piyadelere karşı etkilidirler fakat kalabalık gruplar halinde her türlü düşman için tehlike arz edebilirler.

Byzantine Guard Archers:
Bu birimler doğrudan doğruya İmparator tarafından finanse edilirler ve ordudaki pek çok birimin aksine tamamı rumlardan oluşur. Menzilli savaşlarda Bizans´ın tüm düşmanlarına meydan okuyabilirler. Composite (birleşik) yay kullanmakta maharetlidirler. Ayrıca Mail (bir tür zincir zırh) zırhlar kuşanırlar. Aynı zamanda kılıç kullanmakta da kabiliyetlidirler, pek çok okçuya kıyasla çok daha uzun ve çok daha çetin dövüşlere dahil olabilirler.

3 Aralık 2011 Cumartesi

İngiliz savaş aletleri

ballista resmi

Ballista
Aslında dev ebatlardaki tatar yayından başka bir şey değildir. Yunanistan´da icat edilmiştir. 100 metrenin üzerindeki mesafelere bile atış yapabilir. Birkaç kişiyi aynı okla öldürebilir.
Catapult
Tahtadan yapılan ve duvarları yıkabilecek kadar büyük taşlar atan, Roma döneminden gelen bir kuşatma aletidir. Ortaçağda yerine çok daha yeni ve güçlü araçlar geçmiştir.
Ribault
Organ Gun olarak da bilinir. 9 adet kısa menzilli patlayıcıyı aynı anda ateşleyebilir. Bu da düşmanın saldırmadan iki kez düşünmesi için yeterlidir. Genelde diğer topları savunmak için kullanılır.
Trebuchet
11. yüzyıldan önce catapult ve mangonelin geliştirilmesiyle ortaya çıkan ve hızlıca yayılan bir araçtır. Büyük kayalar atabilmesinin yanı sıra, yanan kayalar ya da çürümüş hayvan leşleri atarak da düşmanı yıpratabilir.
Bombard
İlke ve en ilkel barut kullanan kuşatma silahları Çin ve batı Avrupa´da 14. yüzyıl başlarında yapıldı 14. yüzyıl sonralarında dünyaya yayıldı. Bronz ya da demirden yapılan düşman savunmasını yıkmak ve ateş topları atması için geliştirilen bir silahtı. Özellikle düşman askerlerine karşı oldukça isabetsizdir.
Culverin
Culverin ilk olarak Almanya´da kullanılan tehlikeli bir bombardıman silahıdır. İleri metalurji teknikleriyle üstün bir yapı ve iyi eğitimli personelle kendisini önceleyen tüm bombardıman gereçlerini aşar, katı veya patlayıcı atış yapabilir, duvarlara ve düşman birliklerine karşı çok tesirlidir.
Mortar
Saldıran taraf için de, savunan taraf için de çok iyi bir kuşatma silahıdır. Mermilerinin duvarları aşabilmesi sonucu savunan taraf surların arkasındaki güven hissini kaybeder. Aynı şekilde saldıran tarafın askerleri de surların arkasından vurulabilir.