Loading

25 Ocak 2012 Çarşamba

Medieval 2 Total War Hileleri-Tüm şehirler için altın

Oyun sırasında harita ekranına .mefoundsomeau. veya çmefoundsomeauç yazıp tüm şehirlerinize altın alabilirsiniz.
Tüm şehirler için altın

15 Ocak 2012 Pazar

Bizans askeri birlikleri(Süvariler ve Savaş aletleri)

Latinkon

SÜVARİLER
Kataphractoi:
Bu birimin kökleri Roma İmparatorluğu zamanına uzanır. Çoğunlukla orta sınıftan erkeklerin katılımıyla birlikler kurulur. Bizans ordusuna iyi eğitilmiş ve disiplinli ağır süvariler olarak katılırlar. İleri tarihlerde modern süvariye göre biraz demode kalsalar da her koşulda savaş alanında çok önemli roller oynarlar. Çok iyi zırhlanmışlardır, ayrıca Lance ve gürz kullanırlar.
İyi eğitimli ve iyi disiplinlidirler.Lance ve kılıç taşırlar ayrıca iyi zırhlanmış birimlerdir.Bizans İmparatorluğunda pek çok farklı yerde eğitilirler, oldukça yaygın bir birimdir.Eğitimleri ve disiplinleri onları savaş alanında çok kullanışlı birimler haline getirir.Yaya yada atlı olarak savaşabilirler.
Latinkon:
Latikon Latince de "Batı Avrupalı Askerler" için kullanılan bir terimdir. Çoğunluğu Bizans Ordusundaki paralı askerlerdir. Sayıları az gibi görünse de yeterli sayıda asker mevcuttur. Ağır zırhlar kuşanan deneyimli ve iyi eğitimli olan bu savaşçılar, Lance ve kılıçlar kullanırlar. At üstünde ya da yaya da olarak savaşabilirler.
Millitia Cavalry:
Tüm Bizans´ta yolları ve tüccarları korumak için çalışırlar. Az eğitim almış, mızrak kullanan ve hafif mail (bir tür zincir zırh) zırhlar kuşanan bir birimdir. Okçulara, hafif piyade ve hafif süvariye saldırmak için birebirdir.
General's Bodyguards:
Generaller savaş alanında eşlik eden korkusuz ve yetenekli elit savaşçılardır. Sadakatleri ve askerí yetenekleri diğer askerlerden yüksek olduğu için bu görevi yapmaktadırlar. Ağır Mail (bir tür zincir zırh) zırh ya da döküm zırlar giyerler. Lance kullanan bu birimler hücum ettiğinde pek çok birim için yıkıcı bir etki yaratırlar.
Skythikon:
Skythikon Bizanslıların Asyalı göçerler için kullandıkları bir terimdir. Bu atlı okçular Karadeniz bölgesinde ve Doğu Avrupa´nın düzlüklerinde yaşayan göçer gruplardan kurulur. Ya hiç zırh giymezler ya da çok hafif zırhlar kuşanırlar. Composite (birleşik) yaylar ve kısa kılıçlar kullanırlar.
Vardariotai:
Bu Macar kökenli birimdeki askerler çoğunlukla Vardar Vadisinden orduya katılırlar. İyi eğitimli ve disiplinlidirler. Elit atlı okçulardır. Hafif mail (bir tür zincir zırh) zırhlar ve brigandine (türkçesini bilmiyorum) zırhlar kuşanırlar. Composite (birleşik) yaylar kullanarak düşmanı uzak mesafeden haklarlar. Atları sayesinde yakın dövüşe girmekten kaçmada bir sorun yaşamazlar.
"Pronoiai" denilen küçük miktarda toprak haklarının hizmet edenlere verilmesi yoluyla silah altına alınırlar (Romadaki lejyonerlera emekliliklerinde araziler verilmesi gibi). Bu orta sınıf süvariler Türk taktiklerinin etkisinde kalmışlardır. At sırtında ok kullanma konusunda beceriklidirler. Ayrıca pek çok atlı okçuya oranla yakın dövüşte çok daha iyidirler. Composite (birleşik) yaylar kullanırlar. Yakın dövüş için kılıçları vardır. Padded (bir tür deri zırh) zırhlardan Ağır Mail (bir tür zincir zırh) zırhlara kadar farklı zırhlar kuşanmaktadırlar.
SAVAŞ ALETLERİ
Catapult:
Tahtadan yapılan ve duvarları yıkabilecek kadar büyük taşlar atan roma döneminden gelen bir kuşatma aletidir. Orta çağda yerine çok daha yeni ve güçlü araçlar geçmiştir.
Trebuchet:
11. yüzyıldan önce catapult ve mangonelin geliştirilmesiyle ortaya çıkan ve hızlıca yayılan bir araçtır.Büyük kayalar atabilmesinin yanı sıra yanan kayalar ya da çürümüş hayvan leşleri atarak ta düşmanı yıpratabilir.
Ballista:
Aslında dev ebatlardaki Tatar yayından başka bir şey değildir. Yunanistan´da icat edilmiştir. 100 metrenin üzerindeki mesafelere bile atış yapabilir. Birkaç kişiyi aynı okla öldürebilir.
Bombard:
İlk ve en ilkel barut kullanan kuşatma silahları Çin ve batı Avrupa´da 14. yüzyıl başlarında yapıldı. 14. yüzyıl sonralarında dünyaya yayıldı. Bronz ya da demirden yapılan düşman savunamsını yıkmak için ateş topları atması için geliştirilen bir silahtı. Özellikle düşman askerlerine karşı oldukça isabetsizdir.