Loading

20 Nisan 2012 Cuma

Kutsal Roma İmparatorluğu askeri birlikleri(Piyadeler ve Menzil Birimler)


dismounted feudal knights


PİYADELER
Peasants:Ortaçağ toplumunun en alt seviyesinde yaşamak kolay ya da sağlıklı değildir. Savaş zamanları köylüler çiftliklerinden alınarak milis görevi üstlenirlerdi şanslı olanlarına basit silahlar da verilirdi. Şaşılmayacağı üzere disiplinden yoksun birliklerdir ve kaçma konusunda dövüşmekten çok daha iyilerdir.
Sergeant Spearmen:Bu sık görülen askeri teşkilat şövalye olamayan profesyonel savaşçılardan oluşur. Defansive Circle (savunma halkası BI yi hatırlayın) kurabilirler. İyi kalitede orta sınıf piyadelerdir.
Armoured Sergeants:Bu adamlarda düşük sosyal statüleri yüzünden şövalye olamayan profesyonel askerlerdir. Ama savaşta fark edilip statülerini yükseltme ümitleri daime vardır. Ağır zırhlarına rağmen orta sınıf piyade sayılırlar. Defansive Circle kurabilirler.
Town Militia:Yaygın olarak Avrupa da köylüler ya da yerleşimciler yolları,yerleşimleri korumak ve gerektiğinde orduyu desteklemek için milis olarak görev alırlardı. Biraz eğitim alıp mızrakla silahlandırılmış çok az ya da hiç zırh kullanmayan destek birimleridir. Daha ağır ya da daha iyi birimleri desteklemek için kullanılırlar.

AĞIR PİYADELER
Zweihander:Almancada iki elle kullanılan kılıç anlamına gelir. Adları gibi büyük iki elle kullanılan kılıçlar taşırlar. Şok askerleridir. Düşman hattını yarmak için kullanılırlar. Neredeyse tüm piyadeleri kesip geçebilirler.

Forlorn Hope:Verlorene Haufe ya da Forlorn Hope olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı üzere fedailer takımıdır. Çoğunlukla mahkumlar ya da gönüllülerden oluşur. Görevleri ilk taaruzlara katılıp düşmanın mızraklı birimlerinin savunmalarını kırmaktır. Yaptıkları iş çoğu zaman oldukça kanlıdır. Ağır zırhlıdırlar ve çift elle taşınan büyük kılıçlar taşırlar. Bu askerler çoğu düşmanı parçalarına ayırabilirler.

Halberd Militia:Şehir halkının orduya katılması ile oluşur. Şehir savunucuları da denebilir. Halberd adı verilen uzun silahı kullanırlar bu sayede süvari ve pek çok düşmana karşı savaşabilirler. Vücutlarının üst kısmını kaplayan döküm zırhlar giyerler.

Dismounted Feudal Knights:Şövalyeler gerekince ya da zorunlu kalınca atlarından inip ağır piyade olarak dövüşebilirler. Oldukça iyi ağır piyadelerdir.

Dismounted Imperial Knights:Imperial Knights adından anlaşılacağı üzere İmparatora ve İmparatorluğa hizmet eden şövalyelerdir. Gürz kullanan bu askerler aynı zamanda döküm zırhlar giyerler ve gerektiğinde piyade olarak atsız savaşabilirler.

Dismounted Gothic Knights:Bu elit savaşçılar Kutsal Roma Cermen İmparatorluğunun göz bebekleridir. Zırhları en iyi Alman demirciler tarafından yapılmıştır. Çok kaliteli zırhlara sahiptirler, ayrıca Lance ve gürz kullanırlar. Savaş meydanında onları korkutabilecek az şey vardır. Ağır süvari taktiklerinde eğitilmiş bu süvariler İmparatorluk ordusunun korku saçan üyeleridir. Eğer ihtiyaç olursa atsız olarak piyade görevi de görebilirler.

Dismounted Mercenary German Knights:Bu askerler sadakat gibi kavramlar yerine para için savaşmayı tercih ederler. Gürz ve döküm zırh giyen bu adamlar oldukça deneyimlidir. Ağır şok askerlerine ihtiyaç varsa bu adamlar kusursuz bir seçim olur. Yaya ya da atlı olarak dövüşebilirler.

MENZİL BİRİMLER
Spear Militia:Avrupada oldukça yaygındırlar. Bu askerler köy ya da küçük yerleşimlerinden çıkma köylülerdir. Yolları ve yerleşimleri korumak ve orduları desteklemekle görevlidirler.Biraz eğitim almış olup, mızrakla silahlandırılmış ve az ya da hiç zırh kuşanmayan birimlerdir.

Pike Militia:Yolları ve kasabaları korumak ve orduları desteklemek için orduya alınan köylülerden oluşur. Sıradan köylülerin aksine Pike(Bir tür uzun mızrak) ve döküm zırhlara sahiptirler. Diğer milislerin aksine iyi eğitme sahip ve iyi donatılmış bu askerler yarı profesyonel birimlerdir.

Landsknecht Pikemen:Landsknechts almancada "Toprak Hizmetkarları" demektir. İmparator 1. Maximilian'ın reformlarından sonra kurulmuştur. Kuruluş amaçları İsviçrelilerin meşhur Pikemenlerine karşı durabilecek bir birim oluşturulması isteğidir. Kısa sürede Avrupanın en iyi Pikemanleri olarak ünlendiler.

Menzilli Birimler
Peasant Archers:Avrupada köylülerin çoğu ordulara silah zoruyla alınırsa da bazılarıda bunu para kazanma ve yolculuk fırsatı olarak görenler de mevcuttu.Peasant Archerlar günlük hayatlarında avlanırken ok kullanmaya alışmış, yayı nasıl kullanacağını bilen köylülerdir. Bu askerler kısa yaylar,bıçaklarla donatılmıştır. Şanslı olanları az da olsa zırh kuşanabilir.
Peasant Crossbowmen:Tatar yayının kullanımını öğrenmek çok basitti. Bu yüzden çoğu general köylülere bu silahı kullanmayı öğreterek üstün ateş gücüne kavuşmayı planlamıştır. Yakın mesafede kendilerini korumaları için bıçaklarla donatılan bu köylülerin şanslı olanları hafif zırhlar giyer ama çoğu şanssız ve zırhsızdır.

Crossbow Militia:Bu milislerin eğitimi ve gereçleri ucuz olduğundan ucuz bir birimdir ve yerleşimleri korumak için kullanılır. Eğitimi kolay ve ucuz olduğundan pekçok bölgede garnizon durumunda sıkça karşılaşılır. Çoğunlukla surların arkasına saklanmaları beklendiğniden doğru dürüst zırha sahip değildirler.

Pavise Crossbowmen:Tatar yayı kullanışı kolay ve atışı çok güçlü bir silah olsa da uzun doldurma süresi sırasında kullanan kişiyi savunmasız bırakır. Bu okçuların bu sırada arkasına saklanmak için "Pavise" denen büyük kalkanlar taşımaları önemli bir avantajdır.

Arquebusiers:Kısa mesafeler çok isabetli atışlar yaparlar ve kolay kolay ateşleyeni öldürmeyen silahlar kullanırlar(düşünürsek o çağ için büyük olay). Silah ateşlendiğinde zırhları delebilir. Duman ve sesi aynı zamanda düşmanın psikolojisini olmusuz etkilediğinden hem fiziksel hem psikolojik hasar verir.

Handgunners:Kısa mesafeli barutlu silahlardır. Aslında kişisel ateşli silahların ilk örnekleridir. Fiziksel hasardan çok sesi ve dumanıyla morale saldırır. Kısa menzili olduğundan kullanan askerler iyi zırhlar giyerler çünkü yakın dövüş kaçınılmaz olabilir.

7 Nisan 2012 Cumartesi

Kutsal Roma İmparatorluğu

kutsal roma imparatorluğu

Kutsal Roma-Germen İmparatorluğu, Avrupa’nın en büyük krallığı için yanıltıcı bir ad. Başlangıç olarak Roma’nın tarihi mirasını devam ettiren devlet Bizans İmparatorluğu ve Kaiser’in Roma Katolik Kilisesine hizmet etmesi de gülünç.Kaiser IV Henry ve Papa Gregory VII arasında papanın çıkardığı Kaiser'in kilise üzerindeki etkisini yok eden yasa sebebiyle fikir ayrılıkları var. Kaiserin buna nasıl karşılık vermesi gerektiği belli. İmparatorluğun önündeki en büyük ikilem. Bir adamın ne yapıp yapamayacağına başkası karar verirse bu onu kısıtlar. Fakat kilise ile çatışması daha kötü sonuçlar doğurabilir. Kaiser bu durumda da sınırlarını savunurken de orta yolu bulmak zorunda. İmparatorluk Avrupa’nın merkezinde ve her yöne genişleme imkanına sahip; fakat yöneleceği her farklı yön farklı bir rekabet anlamına geliyor. Durumun Charlemagne döneminde herkesin imparatorun egemenliği altında olduğu dönem ile alakası yok. Artık Fransa ayrı bir güç, İtalya göz önüne alınması gereken bir şehir devletleri birliği ve Danimarkalılar İskandinavya’ya giden yolu engelliyor. Doğudaki krallıklar da birer hedeften çok tehdit haline gelmiş durumda.
Eğer Kaiser İmparatorluğun sorunlarını çözmeyi başarırsa İmparatorluğun ilk Roma İmparatorluğu'na rakip olacak kadar büyümemesi için bir sebep yok. Fakat bu sefer olay sadece barbarları yenmek kadar basit değil...