Loading

23 Nisan 2011 Cumartesi

Reputation Hakkında Bilgi

''Reputation'' kelime manası ''nam,ün,şöhret'' gibi anlamlara gelir.Oyunda önemli bir yere sahiptir,o yüzden onu 'Reliable'(güvenilebilir) ya da ''Very Reliable'' tutmak işinize yarar.Peki ne işe yarar bu ''reputation''?:Diğer devletlerin size yaklaşımı daha iyi olur,anlaşmalarınız daha kolay kabul edilir,savaşta olduğunuz bir devlete önereceğiniz ateşkes kolayca kabul edilir.(ilişkiler dahilinde tabi ki (relations))
Reputation'ı artırmak için yapılması gerekenler;
1.Müttefik olmak ve sürdürmek(Alliance)
2.Diğer devletlerle ilişkilerinizi en az (good relations)iyi konumunda tutmak,Reputation'ı artırır.
3.(Bad Relations) kötü ilişkiler ve daha alt konumları düşürür.
4.(Faction Leader) Sultan veya Kral'ınızın sahip olduğu Chivalry(şövalye) özelliği artırırken,Dread(korku) düşürür.
Bunları nasıl uygulayacağız??? ehi*
a.İlk başta önünüze gelenle müttefiklik yapın,hızlı bir şekilde artar,ama sınır devletlerle dost olmak istemiyorsanız diğerleriyle kesin olun.Ayrıca ilişkilerinizi So-So (öyle böyle,idare eder) konumundan yüksek tutarsanız(good) hızlı bir şekilde artar.İlişkilerinizi iyi tutmak için hediye vermekten çekinmeyin,cimri olmayın. (ama ilk başlarda da büyük hediyeler vermeyin tabi ki huh*)Sınır devletlerinize acilen hediyeler verip, ilişkilerinizi iyi tutun,saldırmalarını istemiyorsanız ya da geciktirmek istiyorsanız.
b.Müttefik olduğunuz bir devlete kesinlikle saldırmayın.Bırakın ilk kurşunu o atsın.Böylelikle sizin ve onun ortak dostlarınız varsa ona karşı müttefikliği düşer ve o devlet onlarla ilk önce normal, sonra büyük bir ihtimal savaş durumunda olurlar. Bir çok cephede savaşması o devleti yıpratır ve kolaylıkla topraklarını alabilirsiniz.
c.Bir devlete saldırırken de o devletin Reputation'una bakarak hareket edin.Diyelim ki Kutsal Roma ,güçlü bir devlet.Ona saldırmak için doğru zamanı bekleyin.Reputation'ı Despicable(rezil) durumundayken kesin birileriyle savaş durumundadır.O zaman ona saldırın, reputation azalmaz.Aksine ilerlemeye devam eder.Eğer o devletle müttefik iseniz müttefikliği bir şekilde bozduktan sonra ki ,böyle durumda otomatik olarak bozulur(çünkü savaştığı devlet büyük ihtimal sizin dostunuzdur,o yüzden ilk başta herkesle müttefiklik yapmak gerek.)
İlk başta da belirttiğim gibi ''Reputation'' önemli bir şeydir.Oyununda zaman içinde size yardımı kesinlikle olur,zaten (reputation) namınızın kötü ya da çok kötü (very untrustworthy) olduğu zamanlarda görmüşsünüzdür,hiçbir devlet size iyi yaklaşmaz,savaş durumunda onlara ne kadar florin verirseniz verin ya da şehir ,ateşkesi kabul etmezler,ve herkes size çullanır.
Ama bir çok durumda Aİ saçma davranıyor,geçen gün oynadığım campaign'de rep:Reliable,relations:very good olmasına rağmen bana müttefiğim saldırdı.(Venice)Ama sonra Rome ve Milan ona saldırınca(Milan'la müttefikliği düştü.Benim de müttefiğim),bir de Cihat verince (Moğollar da katıldı tabii yaradir*) FACTİON DESTROYED mesajını aldım turn sonunda

21 Nisan 2011 Perşembe

Assassin Üretim ve Kullanım İpuçları +SPY

Üretim: Assassinler Shisna Den(Hristiyanlarda dengi 'Brothel') denen binalarda 500 florin karşılığı üretilebiliyor.
Kullanım:Assasinler sabotaj ve öldürme görevi olmak üzere 2 şekilde kullanılabiliyor.
Sabotaj: Suikastçinizi düşman bir şehre gönderip buradaki herhangi bir binayı sabotaj etmesini isteyebilirsiniz. Sabotaj başarılı olursa sabote edilen bina tamir olana kadar üretim ve kazanç durur.
Suikast: Suikastcinizden başka bir ülkeye yada asilere ait bir din adamını, aile üyesini, tüccarı, Ajanı yada başka bir suikastçiyi öldürmesini isteyebilirsiniz. Başarı oranı öldürülecek kişiye ve kişinin alanındaki yeteneklerine göre değişir.
Geliştirme ve Kullanım için Stratejiler:
Assassinlerin daha deneyimli doğmaları için üretim yerleri olan Shisna Den'in en gelişmiş düzeyde(Shisna House, Wayfarer's Rest) olmasına dikkat edin. (Aynı şey Imam, Spy ve Merchant lar içinde geçerlidir)
Assassinlerin deneyimlerini artırmak için şehirlerinize Assassin's Guild(+1le +3 arası değer artar, Müslümanlarda dengi Hashashim's Guild) kurun ve geliştirin.(gelişmiş Spylar için Thieves Guild, Gelişmiş Imamlar için Theologian Guild, Tüccarlarda Merchant's Guild)
Sabotaj görevlerinde Assassinlar çoğu zaman sabote edecekleri binaları göremezler ve bu nedenle başarısız olurlar. Bunu önlemek için önce bir Spy'la şehre girin böylece başarı oranı artar.Asla deneyimsiz bir Assassin'i Aile üyesine yada Din Adamlarına saldırmakla görevlendirmeyin. Her zaman stratejisiniz önce sabotaj sonra ordu komutanı olmalıdır.Deneyimli Assassinlerle de arasıra sabotajlar yapın bu sayede 'Explosives'(Patlayıcı kullanımı) denen ve Assassin'ın gelişmesine yardımcı olan özelliği alabilirsiniz.Rebel komutanları öldürmek için herzaman en kolay hedeflerdir. Sabotajda başarılı olan çaylak bir Assassin i bir rebel ordusunun başında bekletin ve birkaç el komutanları öldürtün, böylece daha büyük hedeflere hazır hale gelirsiniz.
Ve bazı stratejiler;
Deneyim kazandırdıgınız iyi Assassinleri fetih ordularınızın yanına verin. Ve şehre orduyu yönlendirmeden bir veya birkaç turn önce Assassinle şehrin yöneticisini öldürün yada askeri binalarına zarar verin.(Aynı şey Spylarla kapıyı açmak içinde yapılabilir)Çok assassin üretmek(deneyimli yada deneyimsiz) ülke liderinize 'Master of Assassins' denilen bir yetenek verir. Bu yetenekle liderinizin suikaste kurban gitme olasılığı ve savaşta öldürülme olasılıgı düşer ve otoritesi artar.
medieval 2 total war assassin hilesi,medieval 2 assassin kullanımı,medieval 2 total war assassin nasıl üretilir