Loading

13 Mayıs 2012 Pazar

Kutsal Roma İmparatorluğu askeri birlikleri(Süvariler ve Savaş Aletleri)


SÜVARİLER
Mailed Knights
Mailed Knights:Erken dönemlerde çok kullanışlı birimlerdir. Avrupa kültüründen gelmedir. Mail denen bir tür zincir zır ve Lance denen bir tür mızrak taşırlar hücumları ciddi can yakar. Fakat daha geç dönemlerdeki ağır şövalyelere rakip değildirler.

Feudal Knights:Askerlik hizmetlerine karşı toprak alan askerlerdir. Çocukluklarından itibaren eğitilirler. Ağır mail zırhlar ya da döküm zırhlar kullanan ve lance kullanan askerlerdir. Düşman hatlarına saldırmak için sabırsızlanırlar.

Imperial Knights:Imperial Knights adından anlaşılacağı üzere İmparatora ve İmparatorluğa hizmet eden şövalyelerdir. Gürz kullanan bu askerler aynı zamanda döküm zırhlar giyerler ve gerektiğinde piyade olarak atsız savaşabilirler. Yakın dövüş başladığında ne kadar kanlı olursa olsun oldukça etkilidirler.

Feudal Knigts
Gothic Knights:Bu elit savaşçılar Kutsal Roma Cermen İmparatorluğunun göz bebekleridir. Zırhları en iyi Alman demirciler tarafından yapılmıştır. Çok kaliteli zırhlara sahiptirler, ayrıca Lance ve gürz kullanırlar. Savaş meydanında onları korkutabilecek az şey vardır. Ağır süvari taktiklerinde eğitilmiş bu süvariler İmparatorluk ordusunun korku saçan üyeleridir.

Early General's Bodyguard:Bu yenilmez askerlerin görevi generali korumaktır. Bu elit birimdeki askerler mızrak ve ağır zincir zırh ya da döküm zırh kullanırlar. Son derece sadık ve disiplinlidirler bu askerlerin kaldıramayacağı çok az şey vardır. Lanceleri sayesinde pek çok düşmanı ezip geçebilirler.

Late General's Bodyguard:Liderleriyle omuz omuza dövüşürler. Hepsi döküm zırh giyen, atları zırhlı ve lance taşıyan elit mobil ölüm makineleridir. Gotik ve döküm zırhlar giyerler. Disiplin ve sadakatle savaşırlar. Bu adamların kaldıramayacağı çok az şey vardır.

Merchant Cavalry Militia:İyi ekipmana sahip fakat az eğitim almış askerlerdir. Avrupada çoğunlukla ana yolları, tüccarları ve kasabaları korumak için kullanılırlar. Lance gibi eğitim gerektiren silahlar yerine kılıç kullanırlar ve döküm zırhları vardır. Düşman piyadesi ve okçusunu kovalamak için iyidir.

Teutonic Knights:Teutonic Knights bir haçlı grubudur. Kafirlere ve paganlara karşı savaşırlar. Diğer orderlar kadar disiplinli olmasada nu gruplara denk bir organizasyondur. Beyaz zemin üzerine siyah haç sembolleridir ve hepsi bunu taşır. Ağır Mail zırhlar ya da döküm zırhlar giyerler. Lance ve gürz taşıyan bu askerler yakın dövüşleri çok severler.

Mounted Sergeants:Avrupadaki ilk profesyonel askerlerdir. Sınıf farkı nedeniyle şövalye olamasalarda profesyonel askerler olarak hizmet ederler. İyi süvari kalkanları, mızrak ve kılıçlarının yanı sıra hafif zırhları vardır.

Menzilli Süvariler
Mounted Crossbowmen:Doğu uygarlıklarının atlı okçu taktiklerini önlemek için geliştirilen bir gruptur. Normal piyadelerin tatar yaylarından daha küçük yaylar kullanırlar yine de doldurma süreleri uzundur. Bu süre içinde beladan uzak durmak için atlarını kullanırlar.

Reiters:Almancada atlı ya da binici anlamına gelir. Bu askerler mızrak ve tabanca taşırlar. Yani ateşli silah kullanmak üzere eğitilmişlerdir. Döküm zırh giyerler. Oldukça kullanışlıdırlar.

SAVAŞ ALETLERİ
Ballista:Aslında dev ebatlardaki tatar yayından başka birşey değildir. Yunanistanda icat edilmiştir. 100 metrenin üzerindeki mesafelere bile atış yapabilir. Birkaç kişiyi aynı okla öldürebilir.

Catapult:Tahtadan yapılan ve duvarları yıkabilecek kadar büyük taşlar atan roma döneminden gelen bir kuşatma aletidir. Ortaçağ da yerine çok daha yeni ve güçlü araçlar geçmiştir.

Trebuchet:11. yüzyıldan önce catapult ve mangonelin geliştirilmesiyle ortaya çıkan ve hızlıca yayılan bir araçtır. Büyük kayalar atabilmesinin yanısıra yanan kayalar ya da çürümüş hayvan leşleri atarak ta düşmanı yıprabilir.


Bombard:İlk ve en ilkel barut kullanan kuşatma silahları çin ve batı avrupada 14. yüzyıl başlarında yapıldı. Dünyaya 14. yüzyıl sonralarında yayıldı. Bronz ya da demirden yapılan düşman savunmasını yıkmak için ateş topları atması için geliştirilen bir silahtı. Özellikle düşman askerlerine karşı oldukça isabetsizdir.

Grand Bombard: İlk versiyonların geliştirilmesiyle 15. yüzyılda ortaya çıktı. Daha uzun menzil ve daha ciddi hasarlar için tasarlandı. Demirden yapılan bu kuşatma silahları düşman savunmalarına ciddi hasarlar verebilir. İlk versiyonu gibi düşman askerleri üzerine de ateşlenerek düşmanın canını yakabilir.

Cannon:15 yüzyılın ortalarından sonlarına kadar kullanılan bir silahtır. Tekerlekler üzerine oturtulmuş gelişmiş bir gövdeden oluşur. Düşman duvarlarını daha uzak mesafelerden yok edebilen ve düşman askerlerine karşı kullanınan patlayıcılı gülleler kullanır. Duyulan korkuyu hakeder.

Serpentine
Serpentine:Ribault ya da Organ Gun olarak ta bilinir. 9 adet kısa menzilli patlayıcıyı aynı anda ateşleyebilir. Bu da düşmanın saldırmadan 2 kere düşünmesi için yeterlidir. Genelde diğer topları savunmak için kullanılır.

Basilisk:Bu silah 15. yüzyılın sonlarında kullanılan hem kuşatma hemde savaşta kullanılabilen korkunç bir silahtır. Tüm kuşatma silahlarına oranla çok uzun menzil, oldukça kuvvetli ateş gücü ve mümemmel isabet oranlarıyla oldukça öndedir. Basiliskin açtığı ateş karşısında hiç bir düşman mevzi ayakta kalamaz. Hiç bir düşman askeri basiliskten açılan ateşten sağ kurtulamaz.Tüm generaller basilisklerin öfkesinden korkmalıdır.