Loading

20 Kasım 2011 Pazar

İngiliz askeri birlikleri(Süvariler)

Demi Lancers
Temini ucuz hafif hareket kabiliyeti yüksek mızraklı süvariler.
Hobilars
Atlı çavuşların İngiliz versiyonu, hafif zırh ve mızraklı.
Mailed Knights
Halka zırhlı mızrak ve kılıçlı geniş kalkanlı, batı Avrupa tipi şövalyeler, korkutucu savaş makineleri.
Merchant Cavalry Militia
Paralı süvari milisler iyi silahlanmış fakat kötü eğitimli birlikler. Okçuların ve piyadenin üzerine sürmekte işe yarayabilir.
English Knights
Plaka zırhlı geniş kalkanlı mızrak ve balta ile silahlanmış bu şövalyeler yaya olarak savaşmayı tercih ederler. Mızrak ve balta ile savaşmak onların anglo-saxon ve norman köklerini açığa vurur. Elit olmasalar bile atlı ya da yaya düşmanlarına ciddi hasarlar verirler.
Feudal Knights
Feodal şövalyelere askerí servislerinin karşılığı toprak verilir, çocukluklarından beri eğitilirler, zincir ve plaka zırh ile korunurlar, mızrak kullanmada ustadırlar. Onur ve şövalyeliğin yasaları olduğu bu birlikler düşünmeden düşman saflarına dalabilirler.
Early General's Bodyguard
Generalin muhafızları, zincir ve plaka zırh giyen görevleri generali korumak olan korkusuz sadık ve disiplinli birliklerdir. General nereye giderse eşlik ederler.
Late General's Bodyguard
Geç dönem general muhafızları ful plaka zırh ve sonraki dönem gotik zırhları, zırhlı atları, mızrakları bu savaşçıları elit ölüm makineleri yapar, bu adamlara karşı durmak son derece zordur.
Knights Hospitaller
Hospitalerler St.John şövalyeleri olarak da bilinir, ilk haçlı seferini takiben kutsal topraklara giden hristiyan hacıları korumak için kurulmuşlardı, siyah elbiseleri üzerinde beyaz haç ile tanınırlar, elit ve güçlü bir tarikat ve iyi eğitimli şövalyelerdir; ağır halka zırh veya plaka zırh kullanır mızrakla silahlanmıştır.
Knights Templar
Templarlar korkutucu düşmanlardır. Bankacılık sistemini kurmaları ile ünlüdürler. 1100´lerin başlarında ilk haçlı seferinden kısa süre sonra kuruldular. Amaçları, Hristiyan hacıları korumaktı. 1307´de terhis edildiler. Bu dönemden sonra da yüzlercesi eş zamanlı olarak, Papa ve Fransa Kralı´nın emirleriyle pek çok suçlama ile işkence görüp öldürüldü....

12 Kasım 2011 Cumartesi

İngiliz askeri birlikleri(Piyadeler ve Menzil birimleri)

Piyadeler ve Menzil birimleri
PİYADELER
Peasants
Ortaçağ toplumunun en alt seviyesinde yaşamak kolay ya da sağlıklı değildir. Savaş zamanları köylüler çiftliklerinden alınarak milis görevi üstlenirlerdi; şanslı olanlarına basit silahlar verilirdi. Şaşılmayacağı üzere disiplinden yoksun birliklerdir ve kaçma konusunda dövüşmekten çok daha iyilerdir.

Town Militia
Kısa mızraklı, kalkanlı, küçük zırhlıdırlar ve şehirleri müdafaa için seçilmiş köylüler, savunmada iyiler ama açık bir meydan savaşında dayanmaları beklenemez.

Mızraklı Piyade

Levy Spearmen
Uzun mızraklarıyla bu grup savunmada olan saflarda iyi. Fakat uzun süreli çatışmalara dayanamaz.

Spear Militia
Mızraklı milisler köylülerden ve sıradan insanlardan seçilir, yolları korumak ve orduları desteklemek için kullanılıyor.

Armoured Sergeants
Zırhlı çavuşlar alt sınıflardan seçilen profesyonel savaşçılar, savaşta biraz marifetleri var. Uzun mızrak, geniş kalkan ve zincir zırhlarla donanımlılar; katı savunmacılar, piyade ve süvari saldırısına destekli oldukları sürece direnebiliyorlar. Gerekirse savunma çemberi yapabiliyorlar.

Armoured Swordsmen
Zırhlı Kılıçlı piyade, Bu takım ya at almak için fakir olan, ya da yaya olarak savaşmak isteyen şövalye sınıfından adamların oluşturduğu bir grup, harika zırh ve kılıçlarıyla tesirleri diğer piyadeler üzerinde son derece ağır olabilir. Bu birlikler okçularla beraber İngiliz ordusunun bel kemiği.

Bill Militia
Baltalı milisler etkili bir savaş aracı değil ancak ucuzlar, bir yerleşim yerini korumak için kullanılan eğitimsiz askerler .

Billmen
Baltalı piyadeler hem savunma hem de saldırıda etkin olarak kullanılabilir.

Dismounted English Knights
Yaya İngiliz şövalyeleri korkutucu savaş baltaları ile düşman piyadesini tahrip edip bir atlıyı alaşağı edebilirler.

Dismounted Feudal Knights
Şövalyeler durumun gerektirdiğinde yaya olarak savaşabilir ve bu, onları harika ağır piyadelere dönüştürür.

Heavy Bill Militia
Ağır baltalı milisler, zırhlı ve eğitimliler ve üstün bir garnizon gücü standarda göre.

Heavy Billmen
Ağır baltalılar sıradan İngiliz piyadesinin gözbebeği, saldırı ve savunmaya müsait, güçlü silahlarıyla düşman üzerinde etkili bir zarar icra edebilirler.

MENZİL BİRİMLER

Archer Militia
Okçu milisler okla silahlanmış garnizon oluşturmak için çağırılmış köylüler. Zayıf silahlanmış olsalar da duvarlarının gerisinden düşmanı vurabilmeleri beklenir.

Arquebusiers
Kısa mesafeden kullanılan zırh delebilen, düşmana moral ve fizikí zarar verebilen tüfeğin öncüsü bir silah.

Longbowmen
Galler kökenli piramit şeklinde eğelenmiş keskinleştirilmiş en iyi zırhı bile delebilecek bir silah, uzun yayın kullanımı zor olduğundan eğitimi küçük yaşlarda başlıyor. Süvarilere karşı zayıflar sivriltilmiş kazıklar arkasında konum almaları düşmanı saflarından uzak tutmak için kullanılabilir.

Peasant Archers
Köylü okçular avcı gruplardan derlenmiş, küçük yay bıçak ve şanslıysa ufak bir zırha sahip olan kişiler.

Retinue Longbowmen
Hizmetini krala satan bir yüzbaşının emrinde savaşan paralı okçular. Yetenekli savaşçılar ve becerikli okçular, iyi zırhlı ve yetenekleriyle güvenliler.

Sherwood Archers
Sherwood ormanının genç yaşta avcılığa alışmış, pusu yetenekli okçuları.

Yeoman Archers
İngiliz orta sınıfından seçilen, kral tarafından harb eğitimi almaları istenen seçkin hafif zırhlı uzun mesafe tesirli uzun yayla silahlanmış, yakın mesafe için zırhları delmek için çekiç kullanan, savunma için kazıklardan hat kurabilen birlikler.