Loading

3 Aralık 2011 Cumartesi

İngiliz savaş aletleri

ballista resmi

Ballista
Aslında dev ebatlardaki tatar yayından başka bir şey değildir. Yunanistan´da icat edilmiştir. 100 metrenin üzerindeki mesafelere bile atış yapabilir. Birkaç kişiyi aynı okla öldürebilir.
Catapult
Tahtadan yapılan ve duvarları yıkabilecek kadar büyük taşlar atan, Roma döneminden gelen bir kuşatma aletidir. Ortaçağda yerine çok daha yeni ve güçlü araçlar geçmiştir.
Ribault
Organ Gun olarak da bilinir. 9 adet kısa menzilli patlayıcıyı aynı anda ateşleyebilir. Bu da düşmanın saldırmadan iki kez düşünmesi için yeterlidir. Genelde diğer topları savunmak için kullanılır.
Trebuchet
11. yüzyıldan önce catapult ve mangonelin geliştirilmesiyle ortaya çıkan ve hızlıca yayılan bir araçtır. Büyük kayalar atabilmesinin yanı sıra, yanan kayalar ya da çürümüş hayvan leşleri atarak da düşmanı yıpratabilir.
Bombard
İlke ve en ilkel barut kullanan kuşatma silahları Çin ve batı Avrupa´da 14. yüzyıl başlarında yapıldı 14. yüzyıl sonralarında dünyaya yayıldı. Bronz ya da demirden yapılan düşman savunmasını yıkmak ve ateş topları atması için geliştirilen bir silahtı. Özellikle düşman askerlerine karşı oldukça isabetsizdir.
Culverin
Culverin ilk olarak Almanya´da kullanılan tehlikeli bir bombardıman silahıdır. İleri metalurji teknikleriyle üstün bir yapı ve iyi eğitimli personelle kendisini önceleyen tüm bombardıman gereçlerini aşar, katı veya patlayıcı atış yapabilir, duvarlara ve düşman birliklerine karşı çok tesirlidir.
Mortar
Saldıran taraf için de, savunan taraf için de çok iyi bir kuşatma silahıdır. Mermilerinin duvarları aşabilmesi sonucu savunan taraf surların arkasındaki güven hissini kaybeder. Aynı şekilde saldıran tarafın askerleri de surların arkasından vurulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder